Hoe naamstickers kunnen bijdragen op school!

DSC_5136

Als ouder herken je het ongetwijfeld: na een schooldag heeft je kind een andere jas of brooddoos mee naar huis. Ofwel is er een turnpantoffel of een stift verdwenen. Met kleurrijke, gepersonaliseerde naamstickers help je je zoon of dochter spullen op school beter herkennen en bijhouden.

Een turnshort, drinkfles of een doos kleurpotloden. Elke leerling in de klas heeft ze en ze lijken allemaal op elkaar. Het hoeft dus niet te verbazen dat er af en toe iets achterblijft in de turnzaal, refter of het klaslokaal. Om nog maar te zwijgen van verloren spullen tijdens een klasuitstap. Gelukkig is er een gemakkelijke oplossing, creatief en op maat van je kind: je kan kiezen uit een gekleurd naamlabel of makkelijke strijklabels.

Voordelen van naamstickers op school

In eerste instantie gebruik je de labels zodat er minder spullen verloren gaan. Maar naamlabels bieden nog tal van andere voordelen. Ze voorkomen discussie tussen kinderen met gelijkende spullen en stimuleren je eigen kind bij het ontwikkelen van zijn of haar zelfstandigheid en individualiteit.

7 goede redenen om naamstickers te gebruiken

  • Je verliest minder spullen
  • Je stimuleer de zelfstandigheid
  • Je voorkomt discussies tussen kinderen
  • Ze leren hun naam en spullen beter kennen
  • Je stimuleert de zelfontplooiing en de individualiteit
  • Kinderen leren verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen spullen
  • Je stimuleert de verantwoordelijkheidszin voor de spullen van anderen

Laat je kind kiezen

Maak het gevoel van verbondenheid tussen je kind en zijn of haar spullen zo groot mogelijk door het te betrekken bij het maken van de naamstickers. Met het favoriete kleurtje van je jongen of meisje en een leuke afbeelding let je kroost voortaan veel beter op persoonlijke spullen. Een voetballer of een bloemenprinses in huis? Je vindt de perfecte afbeelding.

  • Maak samen naamlabels
  • Met een afbeelding naar keuze
  • In de favoriete kleur van je kind

Ook voor de leerkrachten

Niet enkel voor kinderen zijn naamstickers op school nuttig. Ook als leerkracht heb je er baat bij. Bestel naamlabels met de naam of het nummer van jouw klas. Label alle voorwerpen in de klas. Denk maar aan de schaar, stiften of een voorleesboek. Je vermijdt dat kinderen per ongeluk spullen meenemen naar huis of dat ze in een andere klas terecht komen. Kies voor gebruiksgemak en ga zelf je kledinglabels maken!

Share This Post

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Loading

More To Explore