Hoe breng ik naametikketten aan?

My Nametags colour stickers

In deze gids leert u hoe u sticker-, strijk- en opnaai-naamplaatjes aanbrengt op kinderkleding, -schoenen en -uitrusting. We zullen in detail bekijken wat de verschillende labeltypes zijn en hoe u ze moet gebruiken om uw leven gemakkelijker te maken.

Kinderen raken een groot aantal spullen kwijt als ze naar school of de crèche gaan, door alles te labelen bespaart u uzelf geld en sparen we de planeet van onnodig storten.

We zullen ook ingaan op het gebruik van naamplaatjes in verzorgingstehuizen.

Als u een specifieke vraag hebt, spring dan naar het relevante hoofdstuk via de links hieronder.

 

Hoe kleef je stickeretiketten op?

Wat is een sticker naamlabel?

Zelfklevende etiketten voor het labelen van kleding of uitrusting kunnen worden gezien als een puzzel met meerdere lagen, vanboven heb je de inkt, dan het etiket, dan de lijm en ten slotte het steunpapier. We zullen elk van deze meer in detail bekijken:

  My Nametags colour stickers
 • Inkt – Deze inkt wordt gebruikt om de gepersonaliseerde informatie zoals naam, informatie en versieringen op het etiket af te drukken. De inkt moet aan het etikettenmateriaal hechten, waterbestendig zijn en bestand zijn tegen wrijven en krassen om duurzaam te zijn. Het is mogelijk om een lamineerlaag over het etiket aan te brengen om de inkt te beschermen, maar dit maakt het etiket stijver en minder comfortabel. Een lamineerlaag kan na verloop van tijd ook loslaten van het etiket (delaminatie genoemd), doordat er water onder de lamineerlaag komt.
 • Etiket – De etiketten zijn meestal gemaakt van een plastic materiaal. Goedkopere etiketten worden van papier gemaakt, maar deze zijn niet goed bestand tegen wasmachines/afwasmachines of tegen verlies buitenshuis. Plastic etiketten moeten weekmakers gebruiken om het etiket zachter te maken (stel je het verschil voor tussen een hard plastic speelgoed en een flexibel plastic etiket), en het is belangrijk dat de etiketten geen ftalaten als weekmakers gebruiken.
 • Lijm – Stickers maken gebruik van een sterke kleefstof om het etiket aan de uitrusting of de kleding te laten kleven. De lijm moet in een wascyclus en buitenshuis blijven zitten. Als een etiket een minder goede lijm heeft, zal het etiket er na een paar wasbeurten afvallen, maar een goed etiket zal aan kleding blijven kleven en talloze wasbeurten blijven zitten.
 • Steunpapier – De etiketten worden op een gesiliconiseerd steunpapier of steunvel geplakt. De siliconen maken het gemakkelijk om de etiketten van het steunpapier te verwijderen. Sommige bedrijven verwijderen het afvalmateriaal tussen de etiketten niet, waardoor het moeilijker wordt de etiketten eraf te halen.

Werken zelfklevende naamplaatjes voor kinderen?


My Nametags colour stickersDe kwaliteit van zelfklevende uniforme etiketten is de laatste twintig jaar sterk verbeterd, en de meerderheid van de in het VK verkochte kindernaambordjes zijn nu stickers. Er zijn een aantal redenen waarom naamstickers zo populair zijn:

 • Gemakkelijk in gebruik – gewoon van het steunpapier halen en op kleding, schoenen en uitrusting plakken.
 • Blijven zitten in de was – als ze correct worden aangebracht, blijven naamstickers van goede kwaliteit zitten in de wasmachine, wasdroger en vaatwasser.
 • Eén type past op alles – met sticker naametiketten is het niet nodig om meerdere types te bestellen, u kunt stickers gebruiken voor al uw etikettering behoeften.
 • Veel moderne stoffen kunnen niet worden gestreken – een aantal soorten acryl en fleece kunnen niet worden gestreken, dus sticker naametiketten zijn de perfecte oplossing.


Wat is een kwaliteitsvolle naamsticker?

Iedereen kan zelfklevende etiketten maken, maar er is een groot verschil tussen etiketten van lage kwaliteit en die van hoge kwaliteit. Kies een bedrijf dat al lang bestaat, prijzen heeft gewonnen en een groot aantal positieve beoordelingen heeft. Een goede klantenservice is belangrijk, maar moeilijk te beoordelen tot er iets misgaat - kijk naar recensies om een idee te krijgen. Hier zijn enkele dingen om voor op te letten:

Gebied Hoge kwaliteit Lage kwaliteit
Bedrijf Company Queen’s Award, ISO 9001 of gelijkaardige kwaliteitsprijzen
Bestaat al een lange tijd
Een aanzienlijk aantal beoordelingen
Schrijven/drukken Blijft jaren zitten, ook na regelmatig wassen Vervaagt snel
Wrijft af, heeft beschermers nodig omdat de print niet sterk genoeg is
Vorm Etiketten met afgeronde hoeken blijven beter zitten in de was Sommige bedrijven snijden hun etiketten vierkant, deze etiketten zullen eerder blijven haken aan andere voorwerpen/kleding en eraf vallen
Lijm Valt niet af Valt snel af in de was


Hoe sticker naametiketten aan te brengen?


Het is gemakkelijk om sticker naametiketten aan te brengen, zolang u bepaalde basisregels volgt.

  My Nametags how to apply stickers • - Zorg ervoor dat het oppervlak waarop u de etiketten aanbrengt schoon en droog is
 • - Als u de sticker naamlabels op kleding aanbrengt, breng de labels dan bij voorkeur aan op het verzorgings-/waslabel. Als dat niet mogelijk is, kan het merklabel ook werken
 • - Probeer ervoor te zorgen dat geen enkel deel van het klevende etiket over de rand van een ander etiket of oppervlak uitsteekt
 • - Breng de etiketten vanaf één kant aan en probeer geen luchtbellen onder de etiketten te krijgen

 

Hoe strijk je instrijk naamlabels in je kledij?

Wat is een instrijk naamlabel?

Een instrijk naametiket voor het labelen van kleding bevat meerdere elementen, en om beter te begrijpen hoe dergelijke etiketten werken, kan het nuttig zijn om de lagen te bekijken. Houd er rekening mee dat instrijk naamlabels alleen bedoeld zijn voor gebruik op kleding en stoffen voorwerpen, gebruik deze labels niet op apparatuur.

 • Gesiliconiseerd papier – De meeste instrijk naametiketten worden geleverd met gesiliconiseerd papier. Dit papier beschermt het label en de inkt tegen de hoge directe hitte van een strijkijzer, en zorgt ervoor dat geen enkel deel van het label aan het strijkijzer blijft kleven. Als u geen gesiliconiseerd papier hebt, kunt u misschien bakpapier of perkamentpapier gebruiken, maar niet alle antikleefpapieren zijn hier goed voor, dus u zult misschien moeten experimenteren. De reden waarom het papier een siliconenlaag heeft, is dat het daardoor niet kleeft, zodat het papier niet aan het etiket of het strijkijzer blijft kleven, en het etiket/de inkt niet aan het papier blijft kleven.
 • Inkt – Deze inkt wordt gebruikt om de naam, informatie en versieringen op het etiket te drukken. De inkt moet aan het materiaal van het etiket hechten, waterbestendig zijn en bestand zijn tegen wrijven en krassen om duurzaam te zijn. Bovendien moet de inkt zeer goed bestand zijn tegen hitte, aangezien we veel hitte op het oppervlak van het etiket gaan aanbrengen. Het is mogelijk een laminaatlaag over het etiket aan te brengen om de inkt te beschermen, maar dit maakt het etiket stijver en minder comfortabel, en veel laminaten raken beschadigd door de hoge hitte van een strijkijzer. Een lamineerlaag kan na verloop van tijd ook loskomen van het etiket (delaminatie genoemd), doordat er water onder de lamineerlaag komt.
 • Etiket – De etiketten worden meestal van een plastic materiaal gemaakt. Goedkopere etiketten worden van papier gemaakt, maar deze zijn niet goed bestand tegen wasmachines/afwasmachines of tegen verlies buitenshuis. Papieren etiketten kunnen ook worden beschadigd door de hitte van een strijkijzer. Plastic etiketten moeten weekmakers gebruiken om het etiket zachter te maken (stel je het verschil voor tussen een hard plastic speelgoed en een flexibel plastic etiket), en het is belangrijk dat de etiketten geen ftalaten als weekmakers gebruiken.
 • Lijm – Stickers maken gebruik van een sterke smeltlijm om het etiket aan de uitrusting of de kleding vast te maken. De lijm kan licht kleverig zijn of helemaal niet kleverig wanneer hij koud is. Deze lijm is vrij complex. Bij verhitting verandert de lijm van een vaste in een meer vloeibare toestand om beter aan de kleding te hechten, en bij afkoeling ontstaat er een sterke verbinding tussen het etiket en de kledingvezels. Gewoonlijk moet u 24 uur wachten tot de lijm goed is afgekoeld en zich volledig aan het textiel heeft gehecht. De lijm moet goed blijven zitten in een wascyclus en buiten. Als een etiket een minder goede lijm heeft, zal het etiket er na een paar wasbeurten afvallen.
 • Steunpapier – De etiketten worden op een gesiliconiseerd steunpapier geplakt. De siliconen maken het gemakkelijk om de etiketten van het steunpapier te verwijderen. Sommige bedrijven verwijderen het afvalmateriaal tussen de etiketten niet, waardoor het moeilijker is de etiketten eraf te halen.

 
 

Strijkijzer

Als je de naamplaatjes van kinderen strijkt, wil je een hoge warmte hebben. Op de meeste strijkijzers kun je drie puntjes of een Linnen/Katoen instelling kiezen, of gewoon de draaiknop op maximum zetten, voordat je het strijkijzer gebruikt.


My Nametags how to apply stickersDe meeste mensen denken dat alle strijkijzers hetzelfde zijn, en dat het niet uitmaakt welke je gebruikt. Helaas zijn er grote verschillen tussen strijkijzers, en het is handig om de verschillen te kennen. Het belangrijkste verschil tussen strijkijzers is dat sommige (meestal oudere) strijkijzers op een zeer hoge temperatuur kunnen worden ingesteld, terwijl goedkopere of nieuwere strijkijzers meestal een lagere maximumtemperatuur hebben. Om de smeltlijm van een instrijk etiket goed te laten smelten, is meestal een temperatuur van ongeveer 150-170 graden Celsius gedurende enkele seconden nodig. Om de lijm met een strijkijzer met een lagere temperatuur tot deze temperatuur op te warmen, moet u de (lagere) temperatuur wellicht langer aanhouden. Dit is het grootste probleem bij het aanbrengen van instrijketiketten, dat mensen het strijkijzer niet lang genoeg gebruiken.

Gebruik de stoomfunctie niet wanneer u het strijkijzer op het naametiket aanbrengt. Het water van de stoom kan in de smeltlijm terechtkomen en de lijm verzwakken. Belangrijker is dat u waarschijnlijk een waterdicht siliconenpapier tussen u en het label heeft, waardoor de stoom naar boven kan komen en uw hand kan verwonden. Sommige strijkijzers verwarmen niet tot de maximumtemperatuur wanneer je de stoom uitschakelt, dus het kan zijn dat je het water uit je strijkijzer moet legen zodat je het op de hoogste temperatuur kunt zetten.

Sommige nieuwere strijkijzers hebben een automatische warmte-instelling. Deze strijkijzers worden verondersteld gemakkelijker te zijn in het gebruik, maar meestal is de warmte-instelling zo laag dat het misschien niet mogelijk is om de lijm te laten smelten.

Sommige mensen stellen voor om een stijltang te gebruiken in plaats van een strijkijzer. Hoewel dit kan werken, kun je het proces beter onder controle houden met een goed strijkijzer.

De punt/top van een strijkijzer is goed om in de hoeken te komen, maar soms niet zo heet als het hoofdijzer, zodat je misschien langer moet strijken.

Blijven instrijketiketten goed zitten?

Toen de eerste instrijk labels tientallen jaren geleden op de markt kwamen, was de smeltlijm die werd gebruikt niet geweldig, en deze eerste instrijk labels konden niet concurreren met opnaai-labels. In de afgelopen 15 jaar is de kwaliteit van de lijm echter verbeterd en de beste bedrijven bieden nu 10 jaar garantie dat hun labels in wasmachines en drogers blijven zitten. Met deze etiketten van hoge kwaliteit is het nooit meer nodig om opnaai-etiketten te gebruiken. Dus ja, gepersonaliseerde instrijketiketten werken, en werken goed.

Hoe lang gaan instrijk labels mee?

De moderne smeltlijm voor instrijk labels zorgt ervoor dat de labels zo lang blijven zitten als uw kind (of oudere familielid) het kledingstuk gebruikt.

Zijn instrijk labels goed?

Opstrijkbare schooletiketten zijn uitstekend geschikt voor natuurlijke stoffen zoals wol of katoen, die tegen een hoge temperatuur kunnen. Ze vereisen echter een hoge warmte om aan te brengen, zodat sommige stoffen zoals fleece kunnen smelten of beschadigd raken door de hitte van het strijkijzer. Controleer de wasinstructies op het kledingstuk om na te gaan of u het strijkijzer op de stof kunt gebruiken. Als u geen strijkijzer kunt gebruiken, kunt u een label op het kledingstuk naaien, maar misschien kunt u dan beter een naamsticker gebruiken om op het kledingstuk te plakken.

Hoewel deze strijklabels uitstekend geschikt zijn voor kleding, is het veel moeilijker om ze voor schoenen te gebruiken. U moet een deel van de schoen met een hoge temperatuur kunnen bewerken zonder het te beschadigen, en het is veel gemakkelijker om voor schoenen een naamplaatje met sticker te gebruiken. Hetzelfde geldt voor uitrusting zoals waterflessen.Problemen oplossen bij het aanbrengen van instrijk naametiketten

Wat kan er misgaan bij het aanbrengen van instrijk naametiketten?

 

My Nametags colour stickers

Probleem Oplossing

Het label blijft helemaal niet op de kleding zitten

 

Uw strijkijzer is misschien te koud. Misschien zit de stekker niet in het stopcontact, of staat het strijkijzer op een zeer lage stand

De hoekjes van het etiket blijven er niet op

 

Strijk het etiket en de hoek langer. Misschien hebt u een kouder strijkijzer en moet u langer strijken
Etiketten die eraf vallen in de was
Als uw etiketten er in de was afvallen, zijn ze waarschijnlijk niet goed bevestigd. Sommige bedrijven gebruiken smeltlijm van lage kwaliteit op hun instrijketiketten om geld te besparen, maar als u met een kwaliteitsbedrijf in zee bent gegaan, waren de labels waarschijnlijk niet voldoende verhit. U moet ze opnieuw aanbrengen met meer warmte of voor een langere tijd.

 

Afdrukken die smelten op de etiketten
Hebt u een siliconenpapiertje tussen het etiket en het strijkijzer gebruikt? Probeer het strijkijzer niet te bewegen, zet het gewoon neer en houd het stil gedurende de vereiste tijd

 

Siliconenpapier kleeft aan het etiket
Uw siliconenpapier is niet voldoende gesiliconiseerd. Als u het siliconenpapier dat bij de etiketten zat kwijt bent en in plaats daarvan bakpapier hebt gebruikt, moet u misschien contact opnemen met het bedrijf om te vragen of ze meer geschikt siliconenpapier kunnen sturen om te gebruiken.

 

Kleding smelt
Instrijketiketten hebben veel warmte nodig om in de stof te smelten. Sommige stoffen, zoals acryl of fleece, kunnen niet tegen zoveel warmte. Strijk op lagere temperaturen en veel langer, of gebruik in plaats daarvan naamstickers

 

 

Hoe naai je naambandjes op?

Wat is een opnaaibaar naambandje?

In tegenstelling tot strijk- en plakbare naametiketten wordt bij een opnaaibaar naambandje geen lijm gebruikt om het etiket te bevestigen, maar wordt erop vertrouwd dat u het zelf vastnaait.

 Verschillende opnaaibare naambandjes:

 • Geborduurd – deze naamplaatjes zijn meestal gemaakt van wit gebleekt katoen of een katoenachtig plastic materiaal. De naam wordt op het naambandje geborduurd, en u kunt meestal de draadkleur/garenkleur en de schrijfstijl kiezen. Dit zijn de meest traditionele naambandjes, aangezien dit de enige manier was om naametiketten te maken tot ongeveer 30 jaar geleden.
 • Bedrukt – dit is een goedkopere manier om een klassiek ogend naambandje te maken zonder de kosten. Ze zijn meestal gemaakt van plastic. Zorg ervoor dat de afdrukkwaliteit hoog is en dat de inkt voldoende waterbestendig is.
 • Zelf schrijven – dit is de eenvoudigste versie, gewoon een stoffen strook waarop je zelf schrijft en een permanente marker. Ze hoeven niet gepersonaliseerd te worden, dus je kunt ze kopen bij warenhuizen zoals John Lewis. Het probleem met permanente markers is dat ze de neiging hebben te vervagen in de was, dus de naam is in het beste geval wazig en in het slechtste geval onleesbaar. Het bandje is meestal een goedkope katoenachtige plastic tape.

Werken opnaaibare naambandjes?

Opgenaaide naambandjes blijven goed zitten, als je goed genoeg naait en als je naambandjes van hoge kwaliteit hebt gekozen. Stoffen labels van mindere kwaliteit kunnen bedrukt zijn en de opdruk kan vervagen, maar goede opnaailabels moeten geborduurd zijn en blijven zitten.

De meeste opnaailabels hebben hoeken die uitsteken, zodat ze in de nek van kinderen kunnen gaan kriebelen.

Dit is de traditionele oplossing, dus sommige kostscholen/internaten dringen er nog steeds op aan, ook al zijn modernere labels even goed of beter dan de oude opnaaibandjes.

Hoe naai je een label met de hand?

Sommige naamlabels worden in de perfecte maat gesneden, terwijl andere op een rol worden geleverd. Als u kledinglabels op rol hebt, knipt u de juiste lengte af.

Beslis welk garen u gaat gebruiken. Opgenaaide naamplaatjes zijn meestal wit, dus u zou dit als kleur kunnen kiezen. U kunt ook een kleur kiezen die bij het kledingstuk past, zodat de steken buiten het naamlint praktisch onzichtbaar zijn. Tenslotte, als u er zeker van bent dat uw steken er mooi en perfect zullen uitzien, kunt u een contrasterende garenkleur kiezen om uw steken te laten opvallen. Katoenen garen zijn het meest gebruikelijk om te gebruiken.

Beslis vervolgens waar je het label aanbrengt. Dit is meestal de hals van overhemden en blazers en de achterkant van broeken of rokken. Je kunt het vastspelden met een speld in de richting van het label (zodat je eromheen kunt naaien).

Rijg een draad van ongeveer 25 cm (10-12 inch) in de naald. Maak een stevige knoop aan het eind van de draad.

Bepaal welk type steek u wilt gebruiken. Hier zijn enkele van de verschillende steken die u zou kunnen overwegen:

 • Alleen de uiteinden stikken, het midden ongenaaid laten. Vergeet niet de korte uiteinden naar onder te vouwen om rafelen te voorkomen
 • Leg de twee uiteinden tegen elkaar om een lus te vormen, en bevestig de uiteinden aan elkaar en aan het kledingstuk
 • Naai langs het hele label (zie de verschillende steken hieronder)
Different Stitches

Als u ervoor kiest om langs het hele label te naaien, moet u beslissen welk type steek u wilt gebruiken. U kunt hier meer over lezen op deTakelessons website.

 • Lopende steek – gemakkelijkste steek
 • Dekensteek – bedekt het label en is moeilijk te verwijderen. Niet geweldig op soepele kleding omdat deze niet uitrekt
 • Zweepsteek – sneller dan dekensteek. Kan er heel mooi uitzien met contrasterende gekleurde steken

Is dit de traditionele Engelse oplossing?

Cash's naambandjes werden in de jaren 1870 in Engeland en het Verenigd Koninkrijk op de markt gebracht. Oorspronkelijk maakte het bedrijf zijden linten in Coventry, een centrum voor textielproductie. Na iets meer dan 100 jaar waren hun machines echter te oud en begon men over te stappen van het opnaaien van kledinglabels naar het strijken en opplakken van naamlabels. Cash's produceert zijn etiketten momenteel in China, zodat de traditionele Engelse naamlabels niet langer in Groot-Brittannië worden gemaakt. U kunt het verhaal over de sluiting hier lezen.

 Andere manieren om naamplaatjes aan te brengen

Er zijn alternatieve manieren om naamplaatjes op kleding aan te brengen, die minder gebruikelijk zijn.


Embroidery and Name Label

Naam borduren

Sommige schooluniformwinkels bieden aan om de naam van uw kind in de blazer of het schooluniform te borduren.

U kunt ook zelf de naam van uw kind op elk kledingstuk borduren. Dit kost waarschijnlijk veel meer tijd dan het plakken of strijken van naamlabels op de kleding, maar het ziet er eleganter uit. U kunt ook een klein diertje of iets dergelijks naast de naam borduren.

De laatste mogelijkheid om namen in kleding te borduren is als u een kleermaker heeft die dit voor u kan doen. Dit wordt meestal gedaan bij het maken van een kledingstuk, maar u kunt ook vragen of ze dit op alle kleding willen doen.

Hulp krijgen bij het aanbrengen van naametiketten of naambandjes

Het voor de hand liggende antwoord om hulp te krijgen bij het strijken of naaien is misschien een grootouder die in de buurt woont. Zowel strijk- als naaikunsten waren vroeger sterker, dus oudere mensen zijn meestal beter in deze dingen. Als je een kindermeisje of huishoudelijke hulp hebt, kun je het ook aan hen vragen (en je kunt ze deze eenvoudige gids laten zien als ze hulp nodig hebben). Er zijn andere outsourcing- of conciërgediensten die ook mensen kunnen vinden die je kunnen helpen. Maar de gemakkelijkste manier is waarschijnlijk om gewoon zelfklevende naamlabels te gebruiken die op kleding en uitrusting blijven zitten, op die manier kun je zowel strijken als naaien omzeilen.

Applicators voor naametiketten

Sommige systemen proberen andere gemakkelijk aan te brengen manieren te vinden om naamlabels op kleding aan te brengen, zoals druk- en kliksystemen of drukknoppen. Vaak zitten er plastic stukjes aan die kunnen jeuken of uw kind kunnen ergeren, dus zorg ervoor dat u begrijpt hoe deze systemen werken voordat u ze koopt.

Waszegels

Een andere schijnbaar perfecte oplossing is het gebruik van stoffen stempels of wasetiketten voor de kleding van uw kinderen. Dit is een stempel, vaak met een persoonlijke boodschap zoals de naam en het telefoonnummer van uw kind. Er wordt permanente stoffeninkt gebruikt om de naam aan de binnenkant van een kledingstuk of een wasetiket aan te brengen. Het is een zeer eenvoudig en snel te gebruiken systeem.

Wanneer u wasstempels gebruikt, zal de inkt vaak door de stof naar de andere kant uitlopen, dus zorg ervoor dat dit geen lelijke vlek op de kleding van uw kinderen veroorzaakt. De inkt zal waarschijnlijk na verloop van tijd vervagen, zodat de naam van uw kinderen en uw telefoonnummer er na een tijdje lelijk of niet meer leesbaar uit kunnen zien. Als u eenmaal een stempel op een kledingstuk hebt gedrukt, is het onmogelijk om deze te verwijderen, dus als u de kleding wilt doorgeven aan een ander broertje of zusje of als u de kleding daarna aan een goed doel wilt geven, is dit misschien niet de ideale oplossing. Houd er rekening mee dat een zwarte inkt wasstempel alleen werkt op witte of zeer lichte achtergronden.

Markeerstiften

Markeerstiften of wasstiften zijn gemakkelijk te koop en te gebruiken om de naam van je kind op kleding te schrijven. De meeste markeerstiften zullen echter vervagen en ze lopen vaak door het kledingstuk heen, waardoor er een lelijke, onleesbare puinhoop ontstaat. Bovendien kun je ze niet verwijderen voor een jonger broertje of zusje of om weg te geven aan een kringloopwinkel. Gebruik in plaats daarvan instrijk naamlabels of stickers!Label Appicator and Laundry Stamp

 Waar moet je etiketten plaatsen?

Wat voor soort item heeft voordeel met een strijklabel?

U kunt met succes een instrijk naametiket op veel verschillende soorten kleding en ook op sommige items andere dan kledij aanbrengen. De meeste dingen die gemaakt zijn van stof en die gepersonaliseerd moeten worden, kunnen baat hebben bij instrijk labels met schoolnaam. Stickers werken ook op kleding, maar de plaats van de instrijk labels is de sleutel om ze erop te houden en ze er niet af te zien vallen in de was.

Nu je de instrijk labels hebt en je het te labelen voorwerp hebt, waar op het voorwerp moet je de instrijk labels plaatsen? En de stickers? Moet je een instrijk label op dezelfde plaats hangen als een sticker?

Stickers en instrijk labels van goede kwaliteit zijn niet hard en krassend zoals de oude instrijk labels, zodat u ze aan de binnenkant van kleding kunt plakken zonder dat u zich zorgen hoeft te maken of ze op de huid van uw kind zullen krassen/kietelen.

Etiketteren van overhemden en blouses

Instrijk labels

Laten we beginnen met de overhemden en bloezen van het schooluniform en de plaats waar je het beste een instrijk naamplaatje kunt aanbrengen. Om in één oogopslag te kunnen zien aan wie het kledingstuk toebehoort, is de beste plaats om het instrijk label aan te brengen de binnenkant van de blouse of het hemd, bij de hals. U kunt het instrijk label op het etiket van de fabrikant aanbrengen (het etiket bedekkend) of vlak naast het etiket van de fabrikant op de stof van het overhemd of de blouse. In beide gevallen is de naam goed zichtbaar als u het shirt ophaalt uit de doos met gevonden voorwerpen of als u de was sorteert. Iedereen die het schoolshirt ophaalt, kan zien dat het van uw kind is en kan het uniform snel aan u terugbezorgen.

Een andere, niet zo zichtbare maar wel doeltreffende optie voor hemden en bloezen is om het instrijk label op het wasetiket te plakken. Dat is meestal te vinden aan de zijkant van kleding, genaaid in een zijnaad. Dat is de plaats waar iemand zou controleren of er een naam op het kledingstuk staat.

Stickers

Stickers kunnen op het wasetiket of het onderhoudsetiket van de overhemden en blouses worden aangebracht. Deze labels bevinden zich aan de zijkant van het hemd of de blouse en vermelden meestal de maat van het hemd, welke wastemperatuur moet worden gebruikt en waar het hemd is gemaakt. Het is gemaakt van nylon en is een perfect glad oppervlak waarop het naametiket met sticker kan worden geplakt. Het naamplaatje blijft in de was goed zitten omdat het zeer goed kan hechten aan het wasetiket. De sticker heeft meestal ook de juiste grootte om goed op het wasetiket te passen, als hij door een gerenommeerd bedrijf is gemaakt. Plak voor de zekerheid aan beide zijden van het wasetiket een sticker met schoolnaam. Trek de sticker gewoon van het steunpapier en plak hem op het nylon etiket, waarbij u ervoor zorgt dat u niet over de rand van het wasetiket gaat.

Een andere plaats om de sticker te plakken is op het fabrikant- of merklabel. Soms zijn deze etiketten hobbelig omdat ze geweven zijn en zullen niet het absoluut beste kleefoppervlak bieden, maar als een tijdelijke maatregel is het een goede plaats om de sticker naametiketten te plakken.

Ook het materiaal van de eigenlijke blouse of het hemd zou een goede plaats kunnen zijn, hoewel de sticker daar misschien na een aantal wasbeurten niet meer zal zitten omdat het materiaal misschien niet het meest gladde oppervlak voor de lijm biedt. De stickers, indien van goede kwaliteit, zouden een aantal wasbeurten moeten blijven plakken, maar zullen uiteindelijk loslaten en moeten worden vervangen wanneer zij op ruwe stof worden geplakt.


Label skirts, shirts, trousers

Etiketteren van rokken en broeken

Instrijk labels

Voor schoolrokken en -broeken gelden dezelfde regels - strijk de naamlabels op de stof van de rok of broek, naast het etiket van de fabrikant, op het etiket van de fabrikant of op het was-/onderhoudslabel. Ook hier geldt: denk na over waar je het naamplaatje zichtbaar wilt hebben.

Stickers

Stickers doen het het best op gladde oppervlakken, dus het was- of verzorgingslabel is het optimale oppervlak op alle rokken en broeken. Zoek het wasetiket dat in de naad is genaaid, meestal rond de zak aan de binnenkant van een broek of rok.

Jasjes en blazers etiketteren

De sleutel tot het labelen van jassen en blazers is de persoon die ernaar kijkt te vertellen wie de eigenaar is, en daarom is het best om het naamplaatje op een plaats te strijken die duidelijk zichtbaar is aan de binnenkant van de jas of de mantel. Op school lijken veel jassen en mantels op elkaar en om te voorkomen dat je de verkeerde pakt, moet het label ergens worden aangebracht waar het gemakkelijk te zien is. Dit voorkomt verwisselingen. Iedereen kan snel de naam van de eigenaar zien.

Instrijk labels

Jassen en blazers hebben synthetische voeringen. Breng een instrijk naametiket aan op de voering in de buurt van de hals en zorg er daarbij voor dat u de stof van de voering beschermt door deze af te dekken met een stuk siliconenpapier dat meestal door de fabrikant van de naametiketten wordt geleverd.

Stickers

Haal de sticker van het papier en plak hem op het wasetiket aan de binnenzijde van de jas of blazer. Naametiketten van goede kwaliteit blijven op het wasetiket zitten. Als tijdelijke maatregel kunt u de sticker op de voeringstof bij de hals plakken als de jas of blazer niet vaak gewassen zal worden.

Sokken labelen

Instrijk labels

Instrijk naamlabels zijn ideaal voor sokken. Waar u het naamplaatje strijkt, hangt af van of u wilt dat het label zichtbaar is als u de sok draagt of niet. Voor discrete labeling strijkt u de naamlabels aan de buitenkant van de sok, waar u ze niet kunt zien omdat ze onder de voet zitten. De beste plaats aan de onderzijde is op de boog, waar noch de bal noch de hiel het naamlabel op de schoen schuurt. Als het naamplaatje aan de binnenkant van een bezwete schoen wrijft, kan de afdruk na langere tijd vervagen. Voor een duidelijke etikettering moet het naamlabel aan de buitenkant van de sok bij de enkel of aan de bovenkant van de sok worden aangebracht.

Ongeacht waar het label op de sok wordt gestreken, is het een goede tip om het label op een plaats aan te brengen waar de kans op uitrekken het kleinst is. Kijk goed naar de nerf van de sokstof. In welke richting is de kans het kleinst dat het uitrekt? Leg het gestreken naamlabel in de lengte langs de nerf van de stof. Zo voorkom je dat het naamlabel uitrekt.

Stickers

Stickers werken op de meeste plaatsen heel goed, maar niet op sokken. Dit komt omdat sokken uitrekken, ze hebben geen waslabel en vaak is de stof van de sok niet glad genoeg om een sticker goed te laten hechten.


Label blazers, coats, socks

Etiketteren van ondergoed

Instrijk labels

U kunt uw ondergoed aan de binnen- of buitenkant labelen. Breng het naamlabel rechtstreeks op de stof aan en let daarbij op de maximumtemperatuur van het strijkijzer. U moet zich afvragen wie er naar het kledingstuk zal kijken en waar de naam zichtbaar moet zijn. Als het om een gemeenschappelijke wasserij gaat, is de buitenkant een goede plaats. Snel sorteren is belangrijk en de buitenkant is de meest zichtbare plaats om de naamlabels op te strijken.

Stickers

De stickers kunnen op het onderhoud/waslabel worden geplakt als het ondergoed er één heeft. Zo niet, plak ze dan ergens waar de stof minder snel uitrekt.

Etiketteren sportuitrusting/sportkleding

Instrijk labels

Het is een beetje lastiger om te beslissen waar het instrijk label moet komen of dat een instrijk label überhaupt geschikt is. Het antwoord hangt af van het type stof van de sportkleding.

Als het kledingstuk van dunne lycra is gemaakt, kun je het instrijk label beter niet op de stof van het kledingstuk plaatsen, omdat de hoge temperatuur van het strijkijzer de stof kan beschadigen. In dat geval moet het instrijk naametiket op het onderhoud/waslabel worden aangebracht. Dat is gemaakt van nylon en kan de hitte van het strijkijzer wel aan.

Katoen of zwaardere synthetische sportkleding kan wel tegen de hitte van het strijkijzer, dus de instrijk naamlabels werken wel op deze soorten kleding. De basisvuistregel is: controleer het materiaal! Zorg ervoor dat het strijkijzer niet direct in contact komt met synthetische materialen. Meestal wordt een siliconenvel meegeleverd zodat dit vermeden kan worden.

Stickers

Stickers werken heel goed op zeer gladde synthetische materialen. Geef de sportkleding een naam door de sticker op het onderhouds-/wasetiket te plakken of probeer de sticker rechtstreeks op de stof te plakken. Als u de sticker op de stof (en niet op het wasetiket) hebt geplakt, wast u het artikel een paar keer om te zien of de sticker blijft zitten.

Etiketteren van beddengoed/handdoeken/keuken

Instrijk labels

Beddengoed/handdoeken/keukenlinnen heeft meestal een hoog katoengehalte en kan tegen hoge temperaturen. Een instrijk naametiket werkt goed voor huishoudlinnen. Handdoeken kunnen getextureerd zijn en zouden dus niet zo goed werken voor stickers, tenzij u een glad onderhouds- of waslabel op het linnen hebt.

Label waar u denkt dat het het meest praktisch zou zijn. Gewoonlijk is dat op de rand van de handdoek of het beddengoed bij een hoek. Vakantiehuizen en cateraars gebruiken instrijketiketten om hun beddengoed te markeren en dat is praktisch zodat u weet waar u het linnengoed moet opbergen, wat voor soort linnengoed het is en waar het bij hoort.

Etiketteren van schoenen

Stickers

De beste schoenetiketten zijn stickers, want die kunnen gemakkelijk overal in een schoen worden geplakt. Etiketten onder de tong van de schoen zijn beschermd en schuren niet tegen de voet, maar ze zijn niet goed zichtbaar. Plak schoenetiketten op de zool of aan de zijkant bij de hiel, zolang het etiket maar goed genoeg is om tegen de wrijving bestand te zijn. Sommige schoenetiketten van lage kwaliteit moeten worden beschermd met een schoenbeschermer, in wezen een doorzichtige sticker die bovenop het etiket wordt geplakt.

Etikettering van schoolbenodigdheden

Stickers

Stickeretiketten zijn het meest geschikt voor het etiketteren van schoolbenodigdheden zoals potloden, lunchtrommels, waterflessen, boeken en andere benodigdheden. Opplakbare schooletiketten kunnen op een goed zichtbare plaats worden geplakt, voor het geval de spullen zoekraken en door het personeel van de crèche/school worden opgepikt. Op de gepersonaliseerde stickers moet de naam van het kind en uw mobiele nummer staan, zodat het gemakkelijk is om de spullen naar u terug te sturen.


Label shoes, notebook, tie

 Hoe kun je naamlabels verwijderen?

Wat zijn de redenen om naamlabels te verwijderen?

Soms wil je schooluniformlabels verwijderen van schooluniformen, kleding of uitrusting. Misschien wil je het artikel doorgeven aan een jonger broertje of zusje, of aan een kringloopwinkel of een vriend geven.

Hoe verwijder je zelfklevende naamkaartjes?

Als je een vastgeplakt naamkaartje van een schooluniform, kledingstuk of uitrusting wilt verwijderen, zou je het er gewoon af moeten kunnen pellen. Afhankelijk van het etiket en van hoe lang het al op het voorwerp zit, kan het in stukjes loskomen. Het enige wat lastig is, is om daarna de lijm te verwijderen.

Hoe verwijder je een instrijk naamlabel?

Een strijklabeltje is meestal vrij moeilijk te verwijderen, omdat de lijm ervoor zorgt dat het instrijk label diep in het kledingstuk wordt geplakt. De eenvoudigste oplossing is om er een ander label overheen te strijken, met de naam (als je het aan een broer of zus of een vriend geeft) of vraag het labelbedrijf om een paar blanco labels die je er overheen kunt strijken (als je het aan een kringloopwinkel of tweedehands schooluniformenverkoop geeft).

Als je het label moet verwijderen, kun je siliconenpapier of een natte handdoek op het label leggen, en dan met een strijkijzer verwarmen, op dezelfde manier als toen je het label aanbracht (een handdoek is dikker, dus heeft misschien meer tijd nodig). Wanneer de lijm warm genoeg is, kunt u het etiket misschien met een pincet verwijderen terwijl het etiket heet is. Voorzichtig bij het verwijderen, want het label kan uw vingers verbranden.

Hoe kunt u opgenaaide naamlabels verwijderen?

Opgenaaide labels zijn meestal gemakkelijk, maar tijdrovend, te verwijderen. Gewoon het label losnaaien en verwijderen. Zorg ervoor dat u de stof niet beschadigt.

 Waar kan ik naamlabels kopen?

Schooletiketten afdrukken in de winkel

Wanneer u schooluniformen en kinderkleding koopt, kunnen sommige winkels schooletiketten afdrukken terwijl u wacht. Hoewel dit geweldig klinkt, is de kwaliteit meestal niet geweldig bij het afdrukken in de winkel, omdat de printers die ze gebruiken niet de beste zijn voor het maken van naametiketten. De inkt is meestal niet erg slijtvast, en er is een zeer beperkte keuze aan ontwerpen beschikbaar.

Bij sommige winkels kunt u etiketten in de winkel laten opnaaien. Ze worden dan gemaakt en naar u verzonden. Dit was de standaardmanier voor Cash's' naametiketten toen ze in Groot-Brittannië werden gemaakt. In het verleden kon u bij veel supermarkten en winkels zoals Wilko, Asda, Argos, M&S (Marks and Spencer), Morrison's, Sainsburys en in de VS, Walmart en Kmart, strijk- en opnaailabels in de winkel bestellen. De meeste zijn hiermee gestopt, omdat het online handiger is.

Online etiketten kopen

Naamlabels online kopen is de standaard manier om labels te bestellen. U kunt online ontwerpen en personaliseren, en labels worden snel geleverd. Sommige bedrijven bieden labels aan op Amazon, maar de beste ontwerpopties staan meestal op de homepages van de labelbedrijven.

Wij bieden de enige Queen's Award-winnende naamlabels in het Verenigd Koninkrijk aan op de My Nametags website.

 Naamlabels voor verzorgingshuizen

Heb ik naamlabels nodig in verzorgingshuizen?

Als u of een familielid verhuist naar een verzorgingshuis, woonzorgcentrum of woongemeenschap, heeft u waarschijnlijk naamlabels nodig voor al uw persoonlijke bezittingen. Kleding en spullen kunnen gemakkelijk verwisseld worden tussen bewoners, en u wilt niet dat er spullen verloren gaan door het gemeenschappelijk wassen. Het is erg belangrijk voor de waardigheid van de ouderen dat zij hun eigen kleding kunnen blijven gebruiken.

De beste manier om dit te vermijden is ervoor te zorgen dat alle kleding en uitrusting (zoals brillendozen) duidelijk geëtiketteerd zijn, liefst met kleurrijke etiketten die zeer gemakkelijk te herkennen zijn. Dit zal het personeel ook helpen om dingen te sorteren, want u kunt zich voorstellen hoeveel werk het is om bij elke wasbeurt te proberen niet-geëtiketteerde kleding te identificeren.

Welke etiketten heb ik nodig in een verzorgingshuis?

Voor een bewoner in een verpleeg- of verzorgingshuis hebt u zowel instrijk- als stickerlabels nodig. Instrijk labels worden gebruikt voor alle kledingstukken, terwijl de stickers worden gebruikt voor schoenen en al het andere.

U kunt ook kiezen voor opnaailabels in plaats van instrijk labels, maar het zal veel meer tijd kosten om deze op alle kledingstukken te naaien.

Waar plakt u labels voor bewoners van een verzorgingstehuis?

Plak naamstickers op brillendozen, op de leesbril of gewone bril zelf, pillendoosjes, lievelingsboeken enz. U kunt ook naametiketten op schoenen plakken. Kortom, al hun persoonlijke bezittingen moeten voorzien zijn van naamplaatjes.

Instrijk naamlabels kunnen op alle kledingstukken worden geplakt.

 My Nametags’ aanbevelingen

Wat is de beste manier om kledij te labelen?

Voor het labelen van kinderkleding, -schoenen en -uitrusting raden wij u aan om op bijna alles naamstickers te gebruiken. Deze etiketten zijn heel snel aan te brengen, en ze blijven goed zitten in de was. Omdat de labels zo gemakkelijk te gebruiken zijn, is de kans groot dat u ze ook echt op alle artikelen plakt, en waarschijnlijk geld bespaart omdat artikelen die uw kind kwijtraakt, bij u terugkomen.

Voor sokken en ondergoed, waar geen etiket op zit, raden wij u aan om naametiketten te strijken.

Wat zijn de beste naamlabels?

My Nametags is de marktleider in het Verenigd Koninkrijk, omdat de kwaliteit van onze naamlabels al meer dan 15 jaar wordt gewaardeerd. Wij zijn het enige naametikettenbedrijf met een Queen's Award. Wij waren het eerste bedrijf in het Verenigd Koninkrijk dat 10 jaar garantie gaf op onze strijklabels, en dit is nog een bewijs van de kwaliteit van onze producten.

Bij My Nametags hebben we alle producten van onze concurrenten getest, en we geloven dat onze naamlabels de beste op de markt zijn, zo niet ter wereld. Maar u hoeft ons niet op ons woord te geloven, kijk maar naar het aantal positieve reacties dat wij in de loop der jaren van klanten hebben ontvangen.

U kunt uw My Nametags labels nu online ontwerpen.