Hoe het labelen van een speelgoedrotatie creativiteit en focus bevordert

This image has an empty alt attribute; its file name is depositphotos_34647399-stock-photo-three-arrows-circle-1.jpg

Gastbericht door Dawn Castell.

Er is nooit genoeg speelgoed. Kinderen hebben misschien zo veel speelgoed dat het uit hun speelkamer barst, maar ze denken dat ze meer nodig hebben. De waarheid is dat ze dat speelgoed gewoon moeten laten roteren. Het is een kunst om speelgoed te labelen en een speciale speelgoedrotatie te creëren. Creativiteit en focus vloeien terwijl ze “nieuw” speelgoed in handen krijgen. Jij kunt de rommel opruimen en glimlacht omdat je niet nog meer troep hoeft te kopen. Iedereen wint.

Waarom het belangrijk is om speelgoed te laten roteren

Een “baby mijlpaal grafiek” zal u vertellen dat kinderen zo jong mogelijk leren om van speelgoed te houden. Ze beginnen op speelgoed te kauwen en met dingen te friemelen als ze een paar maanden oud zijn. Als ouder begin je speelgoed te kopen om deze vreugde tot leven te zien komen. Ergens in het midden van de vreugde, merk je dat er gewoon te veel speelgoed is. Als je een rotatiesysteem maakt, zul je beginnen merken dat die vreugde er nog steeds kan zijn zonder de rommel. Kinderen hebben een vermogen tot een dieper gevoel van spelen. Ze raken niet gestrest van te veel keuzes. Ze zijn in staat om creatief te zijn met wat er voor hen ligt. Roteren van speelgoed is het vereenvoudigen van ieders wereld en tegelijkertijd speelgoed beschikbaar houden op een beheersbaar niveau.

Minder speelgoed leidt tot een grotere glimlach

Het lijkt misschien gek om te denken dat minder speelgoed daadwerkelijk overprikkeling vermindert. Als kind dacht u misschien dat te veel speelgoed de perfecte wereld was. De waarheid is dat een kleinere hoeveelheid speelgoed leidt tot creatiever spel. Als je een nieuwe speelgoedronde inlegt, is je kind waarschijnlijk al veel van dat speelgoed vergeten. Zij zien het speelgoed op een andere manier. Ze zullen u ook niet om meer bedelen.

Speelgoed uitstallen

Speelgoed opruimen terwijl de kinderen nog aan het spelen zijn, is vaak net als opruimen tijdens een tornado. In plaats van al uw speelgoed op specifieke plaatsen op te bergen, kunt u verschillende speelstations inrichten. U kunt een specifieke speelplek inrichten met auto’s, een verkleedplek en een plek om te knutselen. Je kunt een klein leeshoekje maken. Als u eenmaal roteert met speelgoed, kunt u nieuwe stations maken of deze stations weer aanvullen. Door het speelgoed afwisselend uit te stallen, stimuleer je de kinderen om hun speelgoed op een creatieve manier te gebruiken. Het is ook makkelijker om de rommel bij te houden.

Tijd om na te denken

Het afwisselen van speelgoed kan u verrassen. Je merkt misschien dat het kind de aandacht vestigt op veel te veel speelgoed. Veel ouders kopen hier en daar een speeltje voor een kind. Als je eenmaal begint te graven in de bakken om nieuwe speelgoedstations in te richten, zie je 100 Hot Wheels auto’s. Dit geld had gebruikt kunnen worden voor zinvoller speelgoed. Je begint na te denken over het speelgoed dat nooit gebruikt wordt. De kinderen bedelen er misschien om, maar het belandt in de prullenbak. Het maken van een speelgoedrotatie zal je helpen realiseren welk speelgoed echt belangrijk is.

Koppel samen

Het is een goed idee om je speelgoed in groepen te zetten zodat je het makkelijk kunt laten roteren. Zet speelgoed zoals boeken, kostuums, puzzels, motoriek speelgoed, poppen, en bouwspeelgoed bij elkaar. U kunt dit gemakkelijk sorteren in bakken om het om de paar weken te vervangen. De kinderen hebben misschien speelgoed waar ze dol op zijn en waar ze een paar weken niet zonder kunnen, dus dat kan een uitzondering zijn. Als u niet meer weet welk speelgoed het beste is voor welke leeftijd, kijk dan eens naar de mijlpalenkaart voor baby’s. Verschillende leeftijden van kinderen zullen genieten van verschillende soorten speelgoed in hun rotatie. Uw peuter houdt misschien van auto’s, terwijl uw vijfjarige misschien voor Lego gaat.

Kleintjes zullen hun “nieuwe” geroteerde speelgoed op prijs stellen. Ze zullen u niet zo vaak smeken om meer speelgoed in de winkel te kopen. Ze zullen hun fantasie en creatieve vaardigheden laten zien. U zult glimlachen om de organisatie en netheid van uw huis. Geniet van elk moment waarop zij spelen en u met een glimlach toekijkt hoe zij leren en groeien.

Share This Post

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Loading

More To Explore