Ga voor groen!

Het nieuwe jaar had de neiging om ons aan het denken te zetten en te laten reflecteren en om ons naar nieuwe dingen te laten streven. Waarschijnlijk heb je een aantal goede voornemens – sommigen zal je behouden, anderen vergeet je, in sommigen word je beter, maar niet zo goed als je zou willen. Als een van uw voornemens inhoudt dat u meer bewust wilt zijn van uw keuzes en de impact die ze hebben op het milieu, hebben we speciaal voor u 21 eenvoudige manieren verzameld om in 2021 groener te worden. 

1 – Recycle alles. U denkt waarschijnlijk ‘maar ik recycle al’, maar neem even de tijd om er echt over na te denken of u zoveel mogelijk recycled en of u het correct doet. Het kan zelfs helpen om een ​​diagram te maken van wat waar naartoe gaat (of beter nog, vraag uw kinderen om er een voor u te tekenen!) En dit op de vuilnisbakken te plakken. 

2 – Plant een kleine tuin in de achtertuin of op de vensterbank. Het hoeft niet super ingewikkeld te zijn – begin met wat kruiden: basilicum, munt… voordat u het weet, kweekt u uw eigen tomaten en sla! Het is een geweldig gevoel om iets te eten dat je zelf hebt verbouwd. 

3 – Verzamel regenwater om uw kamerplanten en tuin water te geven – dit is zo eenvoudig en toch doen de meesten van ons er niet de moeite voor. Maar we mogen niet vergeten dat zelfs water hergebruikt kan worden! 

4 – Was uw wasgoed in koud water in plaats van warm. 

5 – Schakel uw gloeilampen over op meer energiezuinige typen.  

6 – Gebruik zo lang mogelijk natuurlijk licht en doe de lichten uit wanneer u de kamer verlaat. 

7 – Ga papierloos! Tegenwoordig biedt bijna elk bedrijf u de mogelijkheid om via sms of e-mail te worden benaderd in plaats van per brief. Denk aan al het papier dat u bespaart door u af te melden voor brieven die ongelezen zijn en toch direct in de prullenbak worden gegooid … 

8 – Loop, ren, fiets! Als u de reis kunt maken door te wandelen of te fietsen, doe dat dan. U krijgt wat beweging EN u helpt het milieu. 

9 – Investeer in een herbruikbare koffiekop. Alles wat maar één keer wordt gebruikt en wordt weggegooid, moet worden vermeden. Dus in plaats van naar een coffeeshop te gaan en een afhaalkoffie in een papieren beker te krijgen, neemt u uw herbruikbare beker mee en vraagt ze gewoon om die te vullen. Sommige coffeeshops bieden zelfs een soort beloning als u dit doet. 

10 – Gebruik herbruikbare zakken. Ze passen gemakkelijk in uw tas, dus dat kan altijd. Wees voorbereid en behalve milieuvriendelijk zijn ze ook resistenter en comfortabeler in gebruik. 

11 – Geen plastic wegwerpflessen meer! Gebruik hiervoor in de plaats herbruikbare waterflessen. Geef ze een funky kleur en versier ze zelf met stickers om ze wat persoonlijker te maken.   

12 – Hergebruik papier: dubbelzijdig bedrukken of de achterkant van het gebruikte papier gebruiken – geweldig voor kindertekeningen of ‘to do’ lijstjes. 

13 – Vervang uw wegwerp katoenen rondjes door herbruikbare 

14 – Verwissel papieren servetten voor stoffen servetten – die uw tafel er nog leuker uit kunnen laten zien! 

15 – Verminder voedselverspilling. Koop niet zomaar een hele hoop om het vervolgens te vergeten en erachter komen dat het bedorven is.  Als u dingen opbergt, neem dan even de tijd om na te denken over waarvoor u waarvoor gaat gebruiken en voor hoelang elk product houdbaar is. Plan uw maaltijden dan rond het voedsel dat als eerste gegeten moet worden. Vries fruit en groenten in welke u wellicht niet direct gebruikt voordat ze bederven. Indien u een verkeerde inschatting hebt gemaakt, denk dan aan een plan B,  gebruik producten die wat slap zijn geworden voor smoothies of om te bakken bijvoorbeeld.  

16 – Wikkel niet al uw restjes in plasticfolie of aluminiumfolie maar gebruik in plaats daarvan glazen bakjes. 

17 – Start een compostbak. U kunt het voor uw eigen tuin gebruiken of u kunt het aan iemand geven die er goed gebruik van kan maken. U kunt online vast een gemeenschapstuin opsporen bijvoorbeeld en de compost doneren, de mensen zullen u dankbaar zijn!  

18 – Koop tweedehands – of dit nu kleding of huishoudelijke artikelen zijn. Iets een tweede of derde leven geven, vermindert drastisch de koolstof voetafdruk. 

19 – Daaropvolgend; doneer wat u niet gebruikt of nodig hebt, zodat uw items een tweede leven vinden. 

20 – En u hoeft niet altijd te kopen – in plaats daarvan is lenen ook geweldig omdat u geld, middelen en ruimte bespaart! Denk aan de laatste keer dat u een ruimte hebt opgeruimd – hoeveel items had u daarvan weggedaan en waren gekocht voor een specifiek doel en werden maar 1x gebruikt?  

21 – Label uw items – dit zorgt ervoor dat u ze niet verliest, wat betekent dat u minder opnieuw zult kopen en dus minder middelen zult gebruiken.

Als u aan uw reis begint om meer groen te worden, zult u zich realiseren hoe eenvoudig sommige dingen te doen zijn. Meestal is het meer opzettelijk met de dingen bezig zijn die u consumeert en hoe u ze consumeert. Blijf dus goed op de hoogte en informeer anderen. Volg enkele duurzaamheidspagina’s en blogs – dat betekent niet dat u er elke dag over dient te lezen, maar het zou op uw radar moeten staan. Het is essentieel dat we continu zoeken naar manieren om te verbeteren, dat we het woord verspreiden en dat we lesgeven aan de volgende generatie. 

Lees over de duurzame naamlabels van My Nametags.

Share This Post

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Loading

More To Explore