Hoe u zich voorbereidt op een stranddag!

We houden er allemaal van om te relaxen in de zon, maar wanneer we naar het strand gaan, zal enige voorbereiding een groot verschil maken. Lees verder over onze tips en hoe de dag er een stuk prettiger op word ten laat alle zonverbrandingen en zand achter op het strand!

  • Smeer altijd zonnebrand crème: we blijven dit horen van dokters, dermatologen en zelfs onze eigen ouders, maar op de een of andere manier wordt zonnebrand crème vaak vergeten thuis. Verbrandingen door de zon kunnen heel pijnlijk en gevaarlijk zijn, in het bijzonder op de gevoelige huid van kinderen. Dus de regel hier is: altijd smeren. Kies er een die snel intrekt en smeer het mogelijk een half uur voordat blootstelling aan de zon zodat kinderen vrij zijn om rond te gaan rennen zodra ze voet zetten op het zand. Smeer regelmatig opnieuw in, zeker nadat ze in het water zijn geweest.
  • Blijf gehydrateerd: met de warmte en het zwemmen in de zon, moeten kinderen (en ouders) gedurende de dag goed gehydrateerd blijven. U kunt investeren in een roestvrij stalen waterfles welke het water gedurende de dag koel houdt in plaats van dure flesjes water bij strand cafés te moeten kopen.
  • Zand verwijderen: niemand houdt er van o het zand mee naar huis te nemen, dus beter om even aft e spoelen alvorens in de auto te gaan zitten! Zand klopt zo vee makkelijker af wanneer de huid droog is, dus is het raadzaam om de kinderen een half uur voor vertrek uit het water te roepen. Wanneer er geen tijd is, kan babypoeder ook goed helpen om de huid sneller te laten drogen zodat het zand makkelijker verwijderd kan worden.
  • Afsluitbare zakjes: 1 van de uitdagingen van op het strand zijn, is om alles droog en zandvrij te houden. Afsluitbare zakjes zijn de perfecte oplossing hiervoor! Plus uw telefoon in een afsluitbaar zakje doen, geeft u vast wat meer rust en ontspanning zodat u niet telkens hoeft te controleren of uw telefoon wel veilig is voor zand en water.
  • Zorg vol voldoende snacks: of u nu aan het zonnen bent, aan het zwemmen of zandkasteen aan het bouwen bent, op het strand zijn zorgt bij iedereen voor trek. Snacks zijn essentieel, helemaal wanneer u er de hele dag op uit trekt. Fruit is altijd een goede optie, niet is het alleen gezond en goed voor de hydratering, maar het is makkelijk om mee te brengen en te wassen of te pellen wanneer het in het zand is gevallen. Kleine sandwiches zijn ook een goede optie omdat ze uit het vuistje gegeten kunnen worden en per stuk verpakt kunnen worden… en onthoud; het is altijd veiliger om er een paar extra mee te nemen!