Lekker creatief deze herfst

Terwijl de zomer zich waarschijnlijk voor de kinderen vooral buiten heeft afgespeeld, kunnen regenachtige herfstdagen met knutselactiviteiten binnen ook heel gezellig en leuk zijn voor de kinderen. Knutselen is geweldig en voor elke leeftijd; van kleuters die plakken, lijmen en verven (niet alleen op het papier!) tot oudere kinderen die tijd spenderen met het creëren van een sierradendoos of papieren vrachtauto. Hier volgen een paar van onze favorieten.

Recycling Dozen

Recycle een lege cruesli doos of andere doos die u in huis hebt en uw kinderen hebben urenlang plezier door er een huis van te maken of wat voor andere fantasie ze ermee hebben.  Jongere kinderen vinden het leuk om de ramen eruit te knippen met behulp van een ouder en het te beplakken of verven of met glitter te versieren. Oudere kinderen zullen het juist weer leuk b=vinden om er bijvoorbeeld meubels voor in huis van te maken. Mijn kinderen maken regelmatig huisjes voor hun poppen of figuurtjes met behulp van schoenendozen.

 

 

Pakket met Knutselspullen!  

Indien u wat inspiratie nodig hebt, bezoek dan een lokale knutsel of speelgoedwinkel en koop een pakket met knutselspulletjes om creatief mee aan de slag te kunnen gaan. Dit werkt zeer goed wanneer u kinderen hebt van verschillende leeftijden zodat ze allemaal hun ‘eigen project’ hebben. Dit vinden we leuk: een Knutselpakket van de HEMA  voor €11,- en voor oudere kinderen een 6-projecten knutselpakket: interieur design of kunst of zoek iets soortgelijks om mee aan de slag te kunnen gaan.

Investeer in een Ezel

Alle kinderen vinden een schildersezel geweldig. Investeer in eentje die ook een krijtbord heeft. Ze zullen er uren plezier mee hebben. Vergeet ook niet veel papier en verf te kopen voor uw kleine kunstenaars. Er is keuze genoeg, van een zeer betaalbare van de Ikea voor €14,95 tot een luxere variant van Melissa&Doug via Bol.com voor €86,96.

 

 

Inkleuren

U kunt niet tegen een goede inkleursessie op om kinderen te amuseren en creatief te laten zijn. Naast het produceren van hele goede potloden en verf, heeft Crayola ook een leuke afdeling op hun website met allemaal kleurprojecten die gedownload kunnen worden.  Perfect voor regenachtige dagen of tijdens lange reizen. Vind hier uw gratis kleurpagina’s: Crayola.