Top Zes 2017 Fitness Trends

Het Nieuwe Jaar is dè tijd om ons leven te re-evalueren en fitness is voor veel mensen een hele belang-rijke. Dus wanneer u in januari met de beste intenties bent begonnen en klaar bent op om te geven, doe het niet! Of wanneer u het nog steeds van plan bent, lees dan over de laatste fitness trends en blijf helemaal op de hoogte van de verschillende trainingsmogelijkheden.

We hebben de top zes fitness trends waar u naar uit kunt kijken alvast op een rijtje gezet. Iets nieuws toe-voegen aan uw reguliere training schijnt zeer motiverend te werken.

Stappen tellen!

Te weinig tijd? Thuis alle ballen in de lucht houden, familie of werk? Houd je dagelijkse stappen bij met een draagbare fitness tracker of smarthorloge van merken zoals GarminApple of Fitbit. Deze draagbare trackers houden niet alleen uw stappen bij, maar geven ook uw hartslag weer, GPS route tracking, beweeg herinneringen en meer. Top tips: vermijd de auto en neem de trap en u zult er versteld van staan hoeveel meer stappen u maakt op een dag.

Fitbit-Alta_Lifestyle-3

Functioneel Fitness

Functioneel Fitness houdt in dat u elke dag uw spieren traint en versterkt om bijvoorbeeld koffers of uw peuter te tillen etc. Een term die al enige tijd de ronde doet. Echter in 2017 zullen we nieuwe apparaten zien die je helpen je doel makkelijk te bereiken. De Assault Bike van Fitshop geeft opties van stukjes cardio en calorie verbrandingsoefeningen plus dat de weerstand automatisch toeneemt wanneer je duwt, trekt of trapt.

Image of the assault bike

Kracht Training 

Kracht training is het grote nieuws in 2017, speciaal onder vrouwen. De oude mythe dat het tillen van gewichten je bol en breed maakt, verdwijnt langzaam. Kijk uit naar gewichtstrainingen en de toename van 1 op 1 coaching met gewichten.

strength

Virtueel boksen

De trend van fitness boksen blijft aanhouden in 2017 maar het nieuws is dat het overgaat naar digitaal. The Boxx Method  is een online virtueel trainingsprogramma voor boksen, wat super eenvoudig is om thuis te doen. Het enige wat je nodig hebt is twee 1kg gewichten en je kunt vervolgens professionele instructies naar je PC/TV/Tablet/Mobile of wat dan ook streamen.

Image of Boxx Method

Water fitness

Kijk uit naar fitness zwemlessen voor een volledige lichaamstraining. Fitness clubs bieden verschillende trainingen aan waarbij sprints en lange banen worden afgewisseld met weerstandsoefeningen om je een zo goed mogelijk gebalanceerde training te geven zonder dat je je gewrichten overbelast.

Lichaam & Geest

Het mindfulness concept heeft eindelijk de sportzaal bereikt. De focus ligt hierbij op het ontstressen en om grip te krijgen op de diepere connectie tussen lichaam en geest. Kijk uit naar cursussen voor beginners en ontspan tijdens de met kaarsen verlichte lessen.

yoga

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>