De ultieme gids voor het kopen van strijketiketten - kies de beste strijk naamlabels

Hoed en een strijkijzer met opstrijklabels van My Nametags op een blauwe achtergrond

Is jouw kind wel eens met een verkeerd kledingstuk thuisgekomen na school? Woont jouw familielid in een verzorgingstehuis en verliest hij of zij regelmatig kleren? Of werk jij in een bedrijf waar iedereen dezelfde kleding draagt? Als jij op een van deze vragen 'ja' hebt geantwoord, kunnen gepersonaliseerde naamlabels jouw kleding beschermen tegen verwisseling en verlies.

Dankzij de vele aanpassingsmogelijkheden kan jij gepersonaliseerde labels maken die helemaal uniek zijn. Bij online winkels zoals Etsy vind je heel veel kledinglabels die op kleding kunnen worden gestreken of geplakt, maar hoe weet je of ze van hoge kwaliteit zijn en bestand zijn tegen regelmatig wassen en intensief gebruik?

Als jij op zoek bent naar gepersonaliseerde strijklabels, dan ben je bij ons aan het juiste adres! In dit artikel zijn een paar adviezen die jou zullen helpen de juiste keuze te maken.


Ontwerp uw label

Wat zijn gepersonaliseerde naamlabels?

Gepersonaliseerde strijklabels zijn op maat gemaakte stickers of labels die gebruikt worden om kledingstukken die er hetzelfde uitzien van elkaar te kunnen onderscheiden. Ze worden vooral gebruikt in scholen om te voorkomen dat kinderen hun spullen met elkaar verwisselen. Strijklabels worden echter ook steeds populairder in verzorgingstehuizen en werkomgevingen waar werknemers dezelfde werkkleding moeten dragen.

Terwijl de traditionele naamlabels ontworpen zijn om in kleding te worden genaaid, zijn de populairste naamlabels tegenwoordig naamstickers en strijklabels. Veel mensen zijn positief over het gebruiksgemak en de kwaliteit van onze strijklabels die ook in beschikbaar België zijn. Als jij op zoek bent naar een manier om jouw kleding te labelen, zijn de strijklabels van My Nametags ideaal.

Strijklabels voor kleding worden gemaakt met een speciaal soort lijm, die geactiveerd wordt wanneer deze in contant komt met warmte. Maar wat ze écht zo populair maakt, is de mogelijkheid om ze volledig naar jouw wens te personaliseren.

Wie gebruikt gepersonaliseerde strijklabels op kleding?

Naametiketten voor schoolkleding

Gepersonaliseerde strijklabels voor kleding zijn héél populair bij ouders van jonge schoolkinderen. Niet alleen beschermen ze kleding tegen verlies of per ongeluk verwisselen, maar ze geven kinderen ook de kans om hun creativiteit te gebruiken - en plezier te hebben tijdens het ontwerpproces. Naamlabels voor scholen of kinderdagverblijven kunnen eenvoudig op alle soorten kledingstukken en accessoires worden gestreken. Zo weet jouw kind altijd welke kleding van hem of haar is.

Labels voor verzorgingshuizen

Bewoners van verzorgingstehuizen en hun familieleden maken vaak gebruik van gepersonaliseerde strijklabels om te voorkomen dat kleding in verzorgingstehuizen verwisseld wordt. Dit gebeurt namelijk vaak wanneer kledingstukken zonder naamlabel naar de wasserij gaan. Het personeel van verzorgingshuizen vindt dit bovendien erg vervelend, omdat dit hun werk moeilijker maakt. Gelukkig kan een eenvoudig strijklabel dit probleem oplossen: iedereen kan dankzij een naamlabel in een oogwenk de eigenaar van het kledingstuk achterhalen.

Kleding labels voor werkplekken

Steeds meer bedrijven, die hun werknemers verplichten identieke uniformen te dragen, maken gebruik van naamlabels om verwisselingen en verloren kledingstukken te beperken. Voorbeelden van zo een bedrijven zijn fabrieken, winkels en ziekenhuizen. Een strijklabel kun je eenvoudig aanbrengen op elk kledingstuk of uniform en zorgt ervoor dat niets verwisseld wordt of verloren gaat. De labels bieden ruimte voor maximaal drie regels tekst, wat voldoende is voor de naam en het telefoonnummer van de eigenaar van het kledingstuk.

Wat te zoeken in een gepersonaliseerd instrijklabel met tekst?

Als je even op internet zoekt, vind je waarschijnlijk tientallen verschillende strijklabels voor verzorgingshuizen. Maar hoe weet jij zeker dat je kwaliteit toegestuurd krijgt? En hoe weet jij of jouw kledinglabels bestand zijn tegen intensief gebruik en regelmatig wassen? Dit lijken moeilijke vragen, maar gelukkig zijn er een paar dingen waar je op kunt letten.

De beste strijklabels zijn streng getest onder verschillende omstandigheden. Wanneer een fabrikant een reeks succesvolle tests heeft uitgevoerd, biedt hij waarschijnlijk een garantie tegen wassen en intensief gebruik. My Nametags biedt bijvoorbeeld 10 jaar garantie tegen wassen en waterschade op al zijn strijklabels.

Een fabrikant van strijklabels die vertelt over duurzaamheid is ook een goed teken. Hoewel je op het internet een aantal zeer goedkope opties kunt vinden, zullen veel daarvan niet lang blijven zitten. Als gevolg daarvan zullen kledingstukken alsnog verloren raken en zullen de stortplaatsen alleen maar groeien. Dit niet alleen, want door de slechte kwaliteit zal je meer kledinglabels moeten kopen - waardoor de impact op het milieu nog groter wordt.

Zorg er dus voor dat jouw gepersonaliseerde strijklabels gemaakt zijn van duurzame en waterdichte materialen. Controleer ook of de inkt en drukprocessen die gebruikt worden om de kledinglabels te maken van de hoogst mogelijke kwaliteit zijn.

Het is belangrijk om het personalisatieproces niet te vergeten bij het kiezen van kledinglabels. Hoe meer onderscheidend jouw ontwerp is, hoe gemakkelijker het zal zijn om jouw kledingstukken snel te herkennen. Zorg er dus voor dat je een leverancier kiest die een gratis online ontwerptool aanbiedt. Hiermee kan jij tekstlettertypes, kleuren, illustraties, achtergronden en andere ontwerpelementen kiezen. Je kan in een goede ontwerptool ook persoonlijke gegevens toevoegen, zoals een naam, bijnaam, adres en telefoonnummer.

De beste online ontwerptools geven jou een duidelijk en mooi voorbeeld van jouw ontwerp telkens wanneer jij een wijziging aanbrengt. Dit betekent dat jij jouw ontwerp kan perfectioneren, voordat je het bestelt. Dit is niet alleen belangrijk voor een mooi eindresultaat, maar het maakt het personaliseren van kledinglabels ook veel leuker.

De voordelen van gepersonaliseerde strijklabels op textiel

Er zijn verschillende manieren om kleding van een naam te voorzien. Je kan bijvoorbeeld gebruik maken van stickers. Dit is een tijdelijke manier om kleding en persoonlijke bezittingen te labelen. Als je stickers op kleding gebruikt, mag je ze alleen op was- of merketiketten plakken. Anders kunnen ze snel loskomen.

Natuurlijk zijn er nog steeds veel mensen die de voorkeur geven aan ingenaaide kledinglabels. Hoewel ze er fantastisch kunnen uitzien als ze correct worden aangebracht, zijn ze onhandig, tijdrovend en vereisen ze een zekere vaardigheid. Vanwege de tijd die het kost om deze labels aan te brengen, kiezen ouders er vaak voor om niet overal labels op aan te brengen.

Gepersonaliseerde strijklabels voor kleding zijn waarschijnlijk het beste alternatief voor ingenaaide labels, indien jij op zoek bent naar een manier om jouw kleding ‘voor eeuwig’ te labelen. Je kan ze namelijk gemakkelijk en rechtstreeks op stoffen aanbrengen, door simpelweg de hitte van een strijkijzer te gebruiken. Bovendien zijn ze slijtvast en waterdicht, waardoor ze op hun plaats blijven gedurende de hele levensduur van de kleding die ze beschermen. Strijklabels zijn – in vergelijking met innaailabels – wél volledig personaliseerbaar, waardoor je ze herkenbaar en volledig origineel kan maken. Zo wordt het opsporen van verloren voorwerpen een sneller en eenvoudiger proces.Lees over strijklabels kleding


Ontwerp uw naamlabels
  • Ideaal voor kleding

    Onze instrijk naamlabels zijn waterdicht en hebben een wasgarantie van 10 jaar, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat ze eraf vallen na het wassen van je kleding.

  • Tevreden klanten

    Onze klanttevredenheidsscore van bijna 100% getuigt van de kwaliteit van onze labels en onze ongeëvenaarde klantenservice.

  • Kindvriendelijk

    We gebruiken lettertypen en kleuren waardoor onze gepersonaliseerde labels eenvoudig leesbaar zijn voor kinderen van alle leeftijden.

Naamstickers kunnen eenvoudig worden verwijderd door ze eraf te trekken. Als er resten achterblijven, wast u het artikel of de kleding gewoon in de vaatwasser of wasmachine.

Helaas zijn instrijklabels permanent en kunnen ze niet worden verwijderd. Als je van plan bent om instrijklabels in de toekomst te verwijderen, raden we Gekleurde Sticker Naamlabels aan, die semi-permanent zijn en kunnen worden verwijderd. Je koopt er 56 van My Nametags voor maar €16,95.