De weer-naar-school Checklist

We kunnen het haast niet geloven dat de zomervakantie bijna voorbij is en dat het al weer bijna tijd is om terug naar school of de kinderopvang te gaan! Of u nu een peuter, kleuter of een tiener hebt, de eerste schooldag van het jaar is altijd speciaal. Een nieuwe klas of misschien zelfs een nieuwe school en tevens ook genoeg nieuwe avonturen in het vooruitzicht.

We hebben een handige checklist samengesteld welke kan helpen om helemaal klaar en voorbereid te zijn voor de grote dag. Deze is niet alleen voor de kinderen maar ook voor de ouders, dus let goed op!

Een goede schooltas is een ‘must’, of uw kleintje nu naar de kinderopvang of de basisschool gaat. Kies iets kleurrijks en opvallends om je kleintje te helpen zijn/haar eigen tas te herkennen.  Oudere kinderen hebben een rugzak nodig. Zorg dat deze groot en stevig genoeg is om al die schoolboeken te kunnen dragen. En vergeet hem natuurlijk niet te  labelen met een van onze stickers.

Of het nu warm of koud is buiten, het is heel belangrijk dat uw kind goed gehydrateerd blijft. Dit helpt ze zowel met hun concentratie als hun geheugen. Investeer in een herbruikbare drinkbeker/fles om plasticgebruik tegen te gaan en vergeet ook dit item niet te labelen!

Leg een voorraadje snacks en lunchtrommel ingrediënten aan. Hoe gezonder hoe beter. Probeer bananen, ander fruit of rijstwafels en groente. Of een stuk kaas zal de honger tijdelijk kunnen stillen. Maak er wat leuks van met de snacks en lunchtrommels. Schrijf een tekst op de banaan om ze te laten lachen of snij de boterhammen in een de vorm van een ster of dinosaurus vormpje. Vergeet niet de lunchtrommel te labelen…

Wat een fantastische 2018 zomer hebben we achter de rug en eigenlijk nog steeds maar wees voorbereid op een eventueel koudere herfst eind september. Zorg dat u truien, regenjassen, paraplu’s en regenlaarzen klaar hebt liggen. We denken dat het labelen van uw paraplu een briljant idee is gezien het aantal paraplu’s die doorgaans kwijtraken…

Een leuke etui is een andere manier om een schooldag op te vrolijken. De spullen die erin gaan, hangen natuurlijk af van de leeftijd die ze hebben, maar potloden, lijm, krijtjes of stiften en een gum zijn altijd goed. Zorg er voor dat alles gelabeld is want al deze spullen hebben de gewoonte om kwijt te raken of verwisseld te worden!

De meeste kinderen kunnen niet wachten om weer die eerste schooldag naar school te gaan, wat fijn is natuurlijk. School moet plezierig zijn. Sommige kinderen gaan op de step, andere weer op de fiets of worden met de auto gebracht. Controleer of de remmen, fietsbellen, lichten en natuurlijk de banden nog goed zijn zodat ze weer fluitend op hun fietsje zitten.

Bestel nu My Nametags back to school naamstickers.

Share This Post

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Loading

More To Explore